T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 16.08.2018

İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlıcılar, şekercilere yönelik denetimler yapıldı.

İl Müdürü Asım BAŞ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; " Niğdeli vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri amacıyla yapılan denetimlerde üretim yeri ve personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımın tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya çalışılmaktadır." dedi.

Halk sağlığına büyük önem verdiklerini dile getiren İl Müdürü BAŞ "Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi hijyenik ortamda yapılmalıdır. Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı iş yerlerine yaptırmaları, sokak aralarında yol kenarlarında et işleme ruhsatı olmayan yerleri kullanmamaları gerekmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.