T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLARDA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 29.05.2023
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak, gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek amacıyla 2020 yılında "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" ulusal kampanyasını başlattı.
Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2023 Stratejik Planı' ında yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana İlimizde eğitimler düzenlenmektedir. Söz konusu plan doğrultusunda 2023 Yılı içerisinde de İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İlimizde ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim verilmesi planlanmıştır.
Bu kapsamda 23.05.2023-24.05.2023 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz’ de görevli Gıda Kontrol Görevlileri Kübra YERLİKAYA, Özlem Dursun KAHRAMAN tarafından 498 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verilmiştir. Halil Kitapçı İlkokulu, Efendibey İlkokulu, Kemal Çetintürk İlkokulu ve Kanunu Sultan Süleyman Ortaokulu’nda gerçekleştirişmiş olan eğitim toplantısında; “Güvenilir gıda nedir?, Gıda muhafazasında ve gıda satın alırken-tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” gibi soruların cevapları verilirken hijyen, gıda hijyeni, hijyenik gıda, temizlik, dezenfeksiyon ayrıca gıda kayıpları ve israfı gibi kavramlardan bahsedilerek öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır. Öğrencilerin konuya yoğun ilgisi ve katılımı ile yapılmış olan eğitimler amacına ulaşmış olup “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir.” düşüncesi pekiştirilmiştir.