Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
NİĞDE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜMÜZ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    • HACI YUSUF PARLAK
    • SAADETTİN YILMAZ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • TARIMSAL ALT YAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBESİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALTUNHİSAR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • BOR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAMARDI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇİFTLİK İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ULUKIŞLA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksNiğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DENETİMLER YAPILIYOR

2.06.2025 / Gösterim Sayısı : 19 / Arşiv
5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Tarım ve Orman Bakanlığımız sorumluluğundadır. Gıda güvenilirliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetlerin Kurban Bayramı döneminde de aksatılmadan yürütülmesi büyük önem arz etmektedir.
01.05.2025 tarih ve 32887 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "2025 YılıKurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ" ile kurban kesim yerleri ile ilgili kurallar, kesim yapacak kişilerin eğitimleri ve alınacak tedbirlere ilişkin hususlar belirlenmiştir.
Bu kapsamda, Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt/onay kapsamındaki gıda işletmeleri tarafından yapılmasının sağlanması ve bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde resmi kontrollerin arttırılması, Kurban Bayramı nedeniyle tüketimi artacak olan; tatlı, şeker ve şekerli mamullerin üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri arttırılmıştır.


Son Haberler
...
Zirai Don Araştırma Komisyonu Niğde'de Topland ...
...
Niğde’De Su Verimliliği İçin Kurumsal İş Birli ...
...
Zirai Don Zararına Yönelik Değerlendirme Topla ...
...
Niğde’De Tarımsal Üretimin Pazarlanmasına Yöne ...
...
%75 Hibeli Nohut Ve Kuru Fasulye Tohumu Dağıtı ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : İlhanlı Mahallesi Hacı Sabancı Bulvarı 3/1 51100 NİĞDE

  • Telefon : 0388 211 31 00

  • Faks : 0388 211 31 03

  • E-Posta : nigde@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI